Activiteiten

viering 25-jarig jubileum Manege Seurenheide

Op zondag 10 september 2006 vierde de Stichting Manege Seurenheide in Well het 25-jarig jubileum van de manege Seurenheide. Al meer dan 25 jaar zet de Stichting zich in om ruiters met een beperking te laten genieten van de paardensport, momenteel rijden er wekelijks ongeveer 80 minder valide ruiters paard in Well.

Zoals bij de start van de manege, opende het Antonius gilde uit Well de dag ceremonieel. Wethouder W.M. van den Broek van de Gemeente Bergen verzorgde de ontvangst en de officiële opening, waarna er tot ongeveer 16.00 uur diverse demonstraties en spectaculaire shows te zien waren.

De spits werd afgebeten door ruiters van Seurenheide: Zij stelden de paarden voor en verzorgden een carrouseldemonstratie. Aan de demonstratie namen zowel valide als minder valide ruiters deel.

Door Showstal Penthesilea uit Rhenen werden diverse komische shows verzorgd waarin onder meer Professor Pepe – een kleine witte pony die rekenen kan - zijn opwachting maakte.

Tijdens een dressuur demonstratie lieten Sjerstin Vermeulen en Sabine Peters zien op welk niveau zij trainen en hoe ze ondanks hun beperking tot geweldige prestaties komen met hun paard. Sjerstin heeft ons land vertegenwoordigd tijdens de Paralympische spelen in Sydney en Athene en behaalde diverse successen op Wereld en Europese Kampioenschappen voor ruiters met een handicap. Sabine Peters uit Cuijck werd in 2005 Nederlands kampioen en behaalde goede resultaten op het Europese Kampioenschap in Hongarije. Zowel Sjerstin als Sabine bereiden zich nu voor op de kwalificatie voor de Olympische Spelen 2008 in China.

Het late middagprogramma bestond uit een mensport demonstratie van Marion Steehouwer. Zij liet zien hoe mensen met een beperking actief kunnen zijn in de diverse facetten de van mensport.

De middag werd zeer spectaculair afgesloten met een optreden van paardenstuntteam de Future Guys uit Vorstenbosch. Hun sensationele demonstratie vormde het sluitstuk van deze feestdag.

Kortom; een informatief en gezellig dagje uit voor het hele gezin op Ruitersportcentrum Seurenheide, ’t Leuken 3a in Well !

Stichting Manege Seurenheide

Links : Penthesilea
  Sjerstin Vermeulen
  Sabine Peters
  The Future Guys
   
Oude artikelen en foto's

Video* van verschillende activiteiten op en rond de manage Seurenheide

 

en de Jaarlijkse Koetsentocht (2007)

 


hieronder foto's van de koetsentocht van 11 september 2005

De start

   
   
   
   

De omgeving van kasteel Bleyenbeek

Tijdens de lunchpauze op het evenement bij kasteel Bleyenbeek
   
   
Op de terugweg naar de manege Seurenheide
   
   

* Met dank aan IMAGE IN - www.image-in.nl