Activiteiten 2009

22 maart - Einde feestweek van de minder valide ruiters & amazones van Seurenheide en als afsluiting ..................

EINDE FEESTWEEK

Gedurende de week van 17 tot en met 22 maart was het feest tijdens de lessen van onze mindervaldie ruiters en amazones. Er werden door de minder valide ruiters proefjes gedaan. De proefjes werden vakkundig gejureerd en bij voldoende punten werd een diploma aan de deelnemers uitgereikt. Ook kregen alle minder validen een cap met daarop het logo van de stichting manege seurenheide!


AFSLUITING

In de middag om ongeveer 13.00 uur begon de afsluiting van de feestweek met een speurtocht in de omgeving van de manege. In groepjes vertrokken al de deelnemers ( minder validen en vrijwilligers). Tot hun verrassing eindigde de speurtocht al vrij snel bij een rondvaartboot. Iedereen scheepte hier in en vertrok voor een tocht over de Maas richting Sambeek. Onderweg werd van de koffie , een drankje en pannekoeken genoten en rond 17.00 uur waren we weer terug bij de manege. Klik hier voor de video van De Speurtocht en de tocht over de Maas.

 

Activiteiten 2008

KOETSENTOCHT

Op 7 september werd onze jaarlijkse koetsentocht gehouden. Het weer zat niet helemaal mee, maar het bleef gelukkig grotendeels droog. Onze nieuwe menwagen ging uiteraard voorop. Klik hier voor de video.


DRESSUURWEDSTRIJDEN

Op 18 mei werden er onderlinge dressuurwedstrijden gehouden voor valide en minder valide ruiters op rsc Seurenheide. De minder valide deelnemers streden in 2 groepen met een B-proef en een L-proef. De uitslagen waren :
groep 1:
B-Proef, 1ste Marc Boetselaar op Conley, 2de Luuk Wagenaar op Loco, 3de Jordy Derkx op Tommie
L-Proef, 1ste Julius de Back, 2de Martijn Seuren
groep 2:
L-Proef, 1ste Marcel Erkelens op Hamlet, 2de Steffanie Hellegers op Hamlet.


19 april 2008
- Einde feestweek van de minder valide ruiters, de presentatie van de nieuwe menwagen voor de minder valide ruiters van Seurenheide en de jaarlijkse vrijwillgersdag.

EINDE FEESTWEEK

Gedurende de week van 14 tot 19 april werden door de minder valide ruiters proefjes gedaan. De proefjes werden vakkundig gejureerd en bij voldoende punten werd een diploma aan de deelnemers uitgereikt. Alle deelnemers slaagden !
Klik hier voor een korte video-impressie van de afsluiting van de feestweek door de ruiters van de zaterdaggroep

NIEUWE MENWAGEN

Klik hier voor de video van de speciaal voor minder validen van Seurenheide ontwikkelde menwagen. De menwagen is ontworpen en gebouwd door HCA Technische Dienstverlening te Klarenbeek.
Om 12.15 uur werd de demonstratie van de menwagen gehouden door Marion Steehouwer van SPG Apeldoorn met als bijrijdster Annette Mooijen. Klik hier voor de foto's.
Onze speciale dank gaat uit naar de Johan Cruyff  Foundation die dit financiële mogelijk heeft gemaak

VRIJWILLIGERSDAG

In de middag om ongeveer 14.30 uur begon de vrijwilligersdag met een bezoek aan de kaarsenmakerij van Mies Metselaar in Oefelt.Hieraan werd door ongeveer 20 vrijwilligers deelgenomen.
De mannen lieten een beetje verstek gaan. Slechts 4 namen hieraan deel. Na een allerplezierigste middag keerden om ongeveer 18.30 uur de deelnemers terug op de manege waar nog een aantal andere vrijwilligers wachten om gezamelijk aan een buffet deel te nemen. Klik hier voor de video van de Vrijwilligersdag

Voor eerdere activiteiten klik hier