Sponsering

Kiwanisdag 2011

Op 2 april 2011 was het weer zover, de (inter)nationale Kiwanisdag, de vijfde alweer. 
Naar jaarlijkse gewoonte steken de leden van Kiwanisclubs de handen uit de mouwen om een bepaald doel of project te verwezenlijken, waarbij over het algemeen kinderen voorop staan. Niet voor niets is de slogan van Kiwanis: Serving the Children of the World. 
Door het jaar heen worden diverse activiteiten ontplooid om gelden binnen te halen die vervolgens weer besteed kunnen worden aan diverse goede doelen. Op Kiwanisdag is het anders: dan zetten de leden zich in om diezelfde dag nog, door eigen inzet, een project verwezenlijkt te krijgen.

Dit jaar bestonden de werkzaamheden voor Kiwanisclub Land van Cuijk uit het vernieuwen van de 617,5 meter lange omheining van RSC Seurenheide in het Noord-Limburgse Well.
Stichting Manege Seurenheide heeft als doel het bevorderen van het paardrijden voor invalide ruiters en het integreren van validen met mindervalide ruiters. Met de hulp van ruim veertig vrijwilligers streven zij al vanaf 1973 naar kwaliteit wat beloond is met vier sterren van de Federatie van Nederlandse Rijscholen. 
Paardrijden voor mindervaliden zorgt voor sociaal contact; samen met hun vriend het paard, zonder veel moeite rondstappen en de wereld bekijken vanaf de rug van het paard. Luisteren naar instructies, het contact met paard en begeleider en het rekening houden met mederuiters. Maar het zorgt ook voor het ontspannen van stijve spieren door de bewegingen van het paard. De kinderen leren omgaan met het paard door het samen te verzorgen en te aaien. Al hun aandacht is gericht op het paard. Deze unieke integratie van invalide en valide ruitersport stelt de organisatie van Seurenheide in staat in de manege voor elk wat wils te bieden. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers bezorgen zij vele mindervaliden heel veel rijplezier.

 


Onder ideale weersomstandigheden begonnen de werkzaamheden voor de Kiwanisleden al vroeg met het verwijderen van de eerste 10 meter omheining. Waarna de volgende ploeg al meteen aan de slag kon met het plaatsen van de nieuwe palen. 
Niet mis wat er die dag door de Kiwanismannen allemaal gepresteerd is. 494 planken er af,247 palen er uit en weggebracht, 247 gaten geboord, 247 palen verdeeld en geplaatst, 1482 palen in handen gehad, 988 houtdraadschroeven er uit gedraaid en er weer in, 494 planken er op, 494 isolatoren er uit en er weer in gedraaid, 1.235 meter schrikdraad opgerold, 1.235 meter schrikdraad aangebracht. En dat allemaal in één dag.

Kiwanis International heeft de Kiwanisdag in het leven geroepen om wereldbreed de leden in de gelegenheid te stellen zich dienstbaar te maken aan de samenleving. Ten voordele van een kind, een gezin, een gemeenschap en daardoor van de wereld. 
Serving the Children of the World, oftewel inzetten voor kinderen die best wat steun kunnen gebruiken, in welke vorm dan ook. Daar staat Kiwanisclub Land van Cuijk voor. Ook op deze dag bij Seurenheide.

Voor fiscaal gunstige sponsering klik op "Vrienden van Seurenheide"

De Stichting Vrienden van Seurenheide beschikt over de ANBI-verklaring van de Belastingdienst, zodat u weet dat de door u geschonken donatie goed terechtkomt, en u deze donatie ook op kunt geven bij uw belastingaangifte.

Lees meer over de ANBI verklaring op de site van de ANBI.

Ons bank rekening nummer is ING 68.30.51.598


(Deze website is aangepast op 19-dec-12 )